Niki Smit ❤100% Coco New York 🗽

Eindelijk kwam het nieuwe boek van Niki Smit uit: 100% Coco New York. Ik had het geluk dat ik op Bol.com een pre – order had “besteld” waardoor ik ‘m als één van de eersten thuis had. Toen het boek eenmaal aangekomen was moest ik mezelf heel erg inhouden om niet als een razende te beginnen met lezen, haha! Benieuwd wat ik van het boek vind en of het een aanrader is? Lees dan zeker verder!

Coconewyorknikismit

De kaft van het boek vind ik echt heel erg mooi. De vormgeving vind ik heel erg leuk gedaan. Je ziet gelijk dat het boek geschreven is door Niki.

coconewyorktekenboek

Toen ik het boek bestelde kreeg ik er een 100% Coco modetekenboekje bij. Dit is een voorproefje op het modetekenboek dat later zal verschijnen. Superleuk dat dit erbij zit!

Informatie vooraf

In het eerste boek (100% Coco, 13,99 op bol.com) gaat Coco ( de hoofdpersoon in het verhaal) voor het eerst naar de middelbare school. Omdat het de eerste schooldag is besluit Coco om haaar mooiste kleren aan te doen. Dit valt echter niet zo in de smaak bij een paar klasgenoten en haar docente, zij dopen haar om tot Coco de Clown. Vanaf toen besloot Coco om eeen “grijze muis” te worden. Ze gaat alleen nog maar grijze en zwarte kleding dragen. Wel vind Coco het zonde, want al haar andere kleding ligt daar maar een beetje te verstoffen in haar kast. Ze besluit een modeblog te maken zodat ze toch nog iets met haar kleding kan doen. Dit doet ze wel anoniem, haar klasgenoten mogen namelijk van niks weten. Op de foto’s poseert ze met een tijgermasker op. Ze noemt haar blog dan ook The Style Tiger. Coco’s blog word ik korte tijd razend populair. Toch blijft ze anoniem. Uiteindelijk krijgt ze verkering met Bruno, de enige die van haar geheim afweet.

In het tweede boek (100% Coco Paris, 13,99 op bol.com) blogt Coco vrolijk verder, nog steeds met een tijger masker. Inmiddels is haar blog zo groot dat Coco producten opgestuurd krijgt van merken in de hop dat Coco er iets over schrijft. De pakketjes worden afgeleverd bij vintage kleding winkel Boudoir de Paris, waar Coco werkt. Er staan vaak fotografen voor de winkelruit om The Style Tiger te spotten. Op en dag zegt Coco: ja, ik ben de Style Tiger. Maar helaas, de fotografen geloven haar niet… The Style Tiger komt haar pakketjes niet ophalen, dus zegt Alicia (de eigenaresse van Boudoir de Paris) dat Coco er wel iets uit mag halen. Ook krijgt ze kaartjes voor een modeshow. Bij die modeshow worden flyers uitgedeeld voor MTV’s Fashionbloggers. Haar vriendin Jada wordt heel enthousiast en vraagt aan Coco of ze samen een modeblog zullen beginnen. Shit, denk Coco, dit kan helemaal niet. Ze praat gauw over een ander onderwerp, Maar Jada verandert niet van gedachten. Coco besluit om met haar eigen modeblog mee te doen. Dit is haar kans om te onthullen dat zij de Mysterieuze modetijger is. En hooray! Ze zit bij de 25 geselecteerde kandidaten. Ze voert alle opdrachten zo goed uit dat ze naar Parijs mag! Helaas wint ze daar niet, de hoofdprijs was namelijk een contract bij de Teen Vogue University, dé modeschool! De Teen Vogue University heeft wel haar deelname gezien en bied haar alsnog een contract aan, hoe dat afloopt…

Dat lees je in het volgende boek: 100% Coco New York. In dit boek gaat Coco naar New York! Samen met Kenzo (1 van haar 2 medefinalisten van MTV’s Fashion Bloggers), begint ze het nieuwe schooljaar. Maar er staat haar nog een grote verassing te wachten! Coco werkt hard aan haar eindopdracht en maakt een schitterende eindcollectie.

100% Coco New York

Het boek bevat 256 pagina’s, wat ik een mooi aantal vind. Je leest makkelijk door het boek heen en er zit veel humor in. Verder vind ik het boek heel mooi vormgegeven. Er zit ook heel veel mode – informatie in, waardoor je gelijk zin krijgt om de meest fashionable outfits maakt. Ook krijg je veel informatie over verschillende mode – ontwerpers en stijlen! Ik lees het boek op dit moment voor de 2e keer, zo leuk vind ik ‘m! Je kunt ‘m bestellen op bol.com voor 13,99 verder ligt het boek nu in de boekhandels!

Wat is jullie favoriete boek?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *