Fantastic Beasts And Where To Find Them – J.K Rowling

Vandaag het allereerste artikel op mijn vernieuwde blog, yay! En om maar gelijk goed te beginnen, een boekenreview van mijn favoriete schrijfster: J.K Rowling.

Rond februari/maart zag ik op Instagram foto’s voorbij komen van het script van Fantastic Beasts And Where To Find Them voorbij komen. ‘Wauw, dat boek MOET ik hebben, het ziet er zo mooi uit!’ was mijn eerste reactie. Ik had de film gezien en vond ‘m echt geweldig dus ik was onwijs benieuwd naar het boek. Ik heb er toen nog even over na gedacht, en uiteindelijk heb ik ‘m gekocht.

Iets wat mij heel erg overhaalde om het boek te kopen was de kaft deze is zo ontzettend mooi. Ik heb ‘m eigenlijk gekocht omdat ik de kaft zo ontzettend mooi  vond, haha. Ik vind de tekeningen op de kaft onwijs mooi, en het goud maakt het helemaal af. Mocht er ooit een prijs komen voor ‘mooiste boekenkaft van het jaar’ dan heeft Fantastic Beasts hem gewonnen!

De kaft zit er niet op, maar je kan ‘m er vanaf halen, in eerste instantie vond ik dit jammer. Ik had verwacht dat het er echt ‘ingedrukt’ zou zitten. Ik ben dan altijd heel nieuwsgierig hoe de ‘echte’ kaft er dan uit zou zien. Dus ik haalde de papieren kaft er van af, en toen kwam de echte kaft tevoorschijn. Ook dit vind ik onwijs leuk gedaan. Heel veel liefde voor de kleine gouden Niffler op de voorkant

Niffler, foto’s: thisisinsider.com

Als je het boek opent zie je deze kleine sterretjes hoe cute!

Zo ziet een bladzijde eruit. Een nadeel aan het boek vindt ik, dat de persoon die het zegt in hoofdletters boven het zinnetje staat, zo dus:

NEWT

Bla, bla, bla, bla.

Ik vind het fijner lezen als het zo staat:

Newt: Bla, bla, bla, bla.

Daarnaast stond er heel veel informatie in over hoe het beeld was, persoonlijk vind ik het leuker als je alleen de tekst ziet, van wat de personen zeggen. Aan de andere kant, het is natuurlijk een script dat bij een film hoort, niet bij een toneelstuk. Bij een film horen nou eenmaal meer beelden.

De tekeningen in het boek vind ik wel ontzettend mooi. Deze stijl spreekt me heel erg aan. Ik vind het ook goed passen bij het boek, ja ik ben fan!

Ik raad het boek, ondanks dat de indeling me niet heel erg aanspreekt, toch aan. De vormgeving is heel erg gaaf, en het verhaal vind ik heel mooi. Ook als je de film al gezien hebt, is het boek leuk om te lezen! Ja, ik ben fan!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *